دسته بندی

سیم برق

  • 9 محصول موجود
  • 9 محصول
مرتب سازی براساس

مشاهده همه 9 نتیجه


سیم برق

سیم برق برای انتقال جریان الکتریکی از مکانی به مکان استفاده می شود. عامل انتقال جریان الکتریکی فلز سیم می باشد که رسانای جریان است.معمولا جنس رسانا سیم ها از مس و آلومینیوم می باشد.

در ادامه به بررسی انواع سیم برق می پردازیم:

  • سیم برق و ساختار آن
  • ولتاژ سیم برق
  • جریان سیم برق
  • اهمیت استفاده از سیم و کابل مرغوب
  • قیمت سیم برق
  • خرید سیم برق

سیم برق و ساختار آن

سیم برق از دو بخش اصلی تشکیل شده است که هر کدام نقش خاصی در عملکرد و ایمنی آن دارند. این بخش‌ها عبارتند از:

هادی سیم برق

هادی (رسانا): هادی سیم از جنس فلز رسانا می باشد که معمولاً جنس این فلز از مس یا آلومینیوم می باشد و وظیفه انتقال جریان الکتریکی را از مکانی به مکانی دیگر را بر عهده دارد. سیم مسی CU دارای و مقاومت کمتر و قیمت بالاتر می باشند، و سیم آلومینیومی Al دارای مقاومت الکتریکی بیشتر و قیمت کمتری می باشد سیمهای مسی بخاطر مقاومت کمتر با سطح مقطع بیشترین کاربرد در صنعت برق دارند. هادی ها دارای انواع مختلفی می باشند که در ادامه به آن می پردازیم:

سیم افشان: این سیم‌ها از رشته‌های نازک هادی تشکیل شده‌اند که توسط یک لایه روکش (عایق) محافظت می‌شود. در سیم‌کشی ساختمان و مواردی که انعطاف‌پذیری بالا لازم باشد، از این سیم اسفاده می کنند.

سیم نیمه افشان: ساختمان سیم‌های نیمه افشان تقریبا مشابه سیم‌های مفتولی می باشد، ولی با انعطاف بیشتر در این سیم ها از چند رشته سیم مفتولی کنار هم استفاده میشود. در مواردی که نیاز به انعطاف بیشتر است، از این نوع سیم استفاده می‌شود.

سیم خشک : این نوع سیم که به سیم تک رشته و مفتولی نیز معروف هستند دارای یک رشته هادی است از جنس مس یا آلومینیوم که با لایه‌ای از عایق پوشیده شده است. از این نوع سیم معمولا در سیم‌کشی تابلوهای برق استفاده می‌شود

روکش سیم برق

روکش سیم برق (عایق): عایق سیم لایه‌ای از مواد غیر رسانا می باشد که هادی را پوشش می‌دهد و از تماس مستقیم آن با سایر اجسام جلوگیری می‌کند. این لایه شوک الکتریکی اتصال کوتاه و خطر برق گرفتگی و سایر خطرات احتمالی برق جلوگیری می‌کند.

روکش سیم برق دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام دارای کاربردی خاص و ویژگی‌ منحصر به فردی می باشد. در ادامه به برخی از رایج‌ ترین انواع روکش سیم برق اشاره می‌کنیم:

  1. عایق پلی وینیل کلراید (PVC): این نوع عایق بسیار رایج است و به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و برخی ازمواد شیمیایی، و قیمت مناسب بیشترین کاربرد در برق کشی دارند.
  2. عایق پلی اتیلن (PE): این عایق دارای خواص عایق‌ بندی بالا و نسبت به عایق PVC مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارد. روکش های پلی اتیلن معمولاً در کابل‌های زیرزمینی و کابل‌های مخابراتی استفاده می‌شود
  3. عایق اتیلن پروپیلن لاستیک (EPR): این نوع عایق دارای انعطاف‌پذیری بالا و مقاومت عالی در برابر حرارت و مواد شیمیایی است. EPR معمولاً در کابل‌های قدرت و کابل‌های صنعتی استفاده می‌شود
  4. عایق نایلون: این عایق معمولاً به عنوان یک لایه محافظ بر روی سیم های بند تخت یا به اختصار سیم های نایلونی می باشد این روکش ها دارا انطاف بالا می باشد و در محیط های خشک استفاده میشود.
  5. عایق سیلیکون: این عایق که به عایق نسوز معروف است می‌تواند دماهای بسیار بالا را تحمل کند و در محیط هایی که نیاز به مقاومت حرارتی بالا می باشد، مانند سیستم های اعلام حریق و سایر محیط هایی که خطر آتش سوزی می باشد را دارد.

ولتاژ سیم برق

ولتاژ سیم برق: ولتاژی می باشد که برای سیم و عایق آن قابل تحمل می باشد، و بر اساس آن، آزمون‌ها و تست های مربوطه انجام می گیرد. این ولتاژ را به صورت دو عدد نشان داده می شود که عدد اول ولتاژ سیم فاز نسبت به زمین ( سیم نول ) می باشد و عدد دوم ولتاژ بین دو فاز نشان میدهد.

جریان سیم برق

جریان سیم برق: به مقدار جریانی گفته می‌شود که از سیم عبور میکند. این مقدار به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع هادی، سطح مقطع سیم، و شرایط محیطی مانند دما و رطوبت

جریان عبوری از سیم برق جزو مهمترین پارامتر های انتخاب سیم برق می باشد اگر سطح مقطع سیم برق با توجه به جریان مصرفی انتخاب نشود موجب خطرات بسیاری می باشد، اگر سطح مقطع پایین انتخاب شود موجب آب شدن سیم و آتش سوزی می شود و اگر سطح مقطع بیشتر از جریان عبوری انتخاب شود موجب افزایش قیمت سیم و کابل می شود

برای محاسبه سطح مقطع و جریان مجاز سیم برق، از جداول استاندارد شزکت های تولید کننده استفاده می‌شود که بر اساس سطح مقطع و نوع هادی، مقدار جریان عبوری مجاز را تعیین می‌کنند. سیم‌های مسی و آلومینیومی با سطح مقطع‌های مختلف، دارای جریان ظرفیت‌های متفاوتی می باشند.

پیشنهاد می شود برای انتخاب سیم مورد نیاز حتما از مشاوران متخصص صنعت برق استفاده شود.

اهمیت استفاده از سیم و کابل مرغوب

طبق آمار بررسی های انجام شده از مرکز آمار، پنجاه درصد حریق‌ها بخاطر استفاده نامطلوب از برق می باشد که حدود ده درصد از آن‌ها مربوط به انتخاب اشتباه مقطع سیم و کابل مصرفی و غیراستاندارد در ساختمان‌هاست.

انتخاب سطح مقطع سیم ساختمان‌ها معمولاً به صورت سنتی است و با توجه به نوع مصرف، به‌ طور علمی و صحیح انتخاب نمی‌شوند؛ معمولا برای سیستم روشنایی ساختمان از سیم برق ۱/۵ و در پریزها از سیم برق ۲/۵ استفاده می‌گردد. و گاها بخاطر کم کردن هزینه ها از سیم های غیر استاندارد استفاده میکنند که بسیار خطر آفرین می باشد.

می‌توان سیم مرغوب با سطح مقطع مناسب تری برای مصرف‌های کنندها انتخاب کرد قیمت تمام‌شده آن کمتر و مانع از بروز آتش‌سوزی شود. مثلا در مورد روشنایی سرویس بهداشتی و حمام است که حداکثر دو لامپ برای روشنایی در این مکان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشینه جریان گذری ۰٬۹ آمپر بوده که سیم 0/5×۱ مناسب است.

قیمت سیم برق

قیمت سیم برق به عوامل بسیاری وابسته است:

  • نوع هادی
  • نوع عایق
  • سطح مقطح
  • شرکت های تولید کننده (برند)
  • فروشگاه

خرید سیم برق:

خرید سیم برق برای خرید سیم برق، می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر استفاده کنید. فروشگاه هایی که قیمت به بروز و دارای اصالت کالا  و ضمانت مرجویی می باشند تهیه کنید.

تیم تکنو وُرنا افتخار دارد انواع سیم برق را با مناسب ترین قیمت بازار به همکاران، کار فرمایان، مجریان عرضه کند. در صورت نیاز به مشاوره میتوانید:

با شماره های 36275066 و یا شماره 09058233260 تماس حاصل نمایید.